Vi värmer våra hem med värmepumpar eftersom värmepumpar värmer ditt hem tjugo gånger effektivare än något annat sätt.

Förutom att värmepumpar är så mycket effektivare att värma upp ditt hus än andra metoder är de också ganska fantastiska apparater i allmänhet! Här är skälen till detta:

De värmer luften så mycket bättre än andra metoder

Detta beror på att värmepumpar värmer luften först! Sedan blåser värmepumparna in värmen i ditt hem genom en rad kanaler. Allt detta sker automatiskt – det finns inga knappar att trycka på eller inställningar att ändra – värmepumpstekniken gör det möjligt för våra hem att hålla sig varma utan att vi behöver lyfta ett finger! När du jämför uppvärmning av ditt hem med elvärme och olje- eller propanvärmare vinner elvärmen med råge. Om du funderar på att installera en oljetank till exempel, ta en ny titt på hur mycket olja som måste brännas varje timme bara för att hålla två rum uppvärmda – även om dessa två rum känns varma – vivärma upp värmen. En värmepump däremot använder värme från utsidan och värme från insidan av huset för att värma upp alla delar av huset jämnt, på det sätt som det är tänkt!

De kan användas året runt!

De flesta värmepumpar värmer bättre än alla ugnar på marknaden – men vissa värmepumpar kyler också bättre. Vissa värmepumpar har dubbla bränslemöjligheter – dessa värmepumpar kan värma under kalla vintermånader och kyla under varma sommarmånader!

Värmepumpar värmer våra hem utan att producera växthusgaser eller gifter i luften

Vi värmer våra hem med värmepumpar eftersom värmepumpar värmer ditt hem tjugo gånger effektivare än något annat sätt och värmer ditt hus tjugo gånger bättre än någon annan värmekälla på planeten. Detta beror delvis på att värmepumpar värmer upp luften först och sedan blåser in värmen i huset genom kanaler. Det är också så att vi värmer våra hem så mycket effektivare än ugnar eftersom eldningsolja och propan – bara för att nämna två – skapar farliga föroreningar som skadar vår miljö, medan elvärme inte innehåller petroleumprodukter som dessa bränslen gör.